Medische hypnose

Hypnotherapie en psychosociale therapie kan, aanvullend op de reguliere zorg, bijdragen tot het draaglijk maken van pijn en onbehagen bijvoorbeeld bij chronische ziekte of kanker. Maar natuurlijk is dit toepasbaar bij alle vormen van gezondheidsproblemen die het dagelijks leven belemmeren. Zoals bijvoorbeeld Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), functionele buikklachten, syndroom van Ménière en stress. Bij lichamelijke klachten gaat de therapeut ervan uit dat u een arts heeft geraadpleegd. Indien gewenst is overleg met de behandelend arts altijd mogelijk


In de sessies zoeken we naar een combinatie van herkennen van patronen, stress reductie ademhaling en ontspanningsoefeningen en visualisaties en acceptatie van dat wat er is met ruimte om te exploreren. Hypnotherapie geeft geen genezing maar het kan complementair worden ingezet en bijdragen het leven weer te ervaren met al zijn (on)mogelijkheden.


Ook kan het prettig zijn om over dingen te praten die je moeilijk vindt om te delen met je partner, kinderen, familie of vrienden. Dit kan je helpen de draad weer op te pakken en te genieten van wat er is, in het hier en nu.