Voor wie is deze therapie geschikt?

Voor de individu

Het kan zijn dat door een gebeurtenis in je leven zoals het verliezen van je baan, een scheiding, het verlies van een dierbare, misbruik of een ander trauma, je je onzeker voelt over de toekomst. Je gezondheidsklachten, stress en rusteloosheid ervaart. Dit geeft belemmeringen en / of klachten in het dagelijks leven. Deze kunnen zich op allerlei wijze en manieren ontpoppen zoals gevoelens van angst, paniekaanvallen, dwanghandelingen, fobie├źn, tics, depressieve gevoelens, boosheid, verdriet, burn-out vermoeidheid, spanningen, lichamelijke klachten en communicatie conflicten.

Het kan ook zijn dat je geen idee hebt hoe het komt dat je niet lekker functioneert. Ik werk met verschillende methodieken waardoor de therapie op jouw probleem en op jouw representatiesysteem en tempo wordt afgestemd. Op verschillende niveaus wordt je je bewust van overlevingsstrategie├źn, belemmeringen en kwaliteiten door te doen, te uiten en te voelen. Hiermee krijg je inzichten in je eigen ik, eigenschappen, thema's, systemen en hoe je dat in je dagelijks leven kan implementeren.

Voor relatieproblemen

Ook als de relatie stagneert door bijvoorbeeld bovenstaande problemen is het zeer goed mogelijk om psychosociale of hypnotherapie toe te passen.
Relatietherapie kan in allerlei vormen. Bij problemen is het soms moeilijk om elkaar weer te vinden. Als er thema's zijn zoals waar staan we in onze relatie? We hebben steeds (meer) ruzie. De emoties lopen hoog op en we begrijpen elkaar niet meer. Er zijn ernstige seksuele problemen. We leven langs elkaar heen en heeft deze relatie nog wel zin? Wat de toekomst ook brengt samen werken aan je relatie is een goede investering in jezelf en in elkaar.